Manual de utilizare si intrebari frecvente ESPREMIO AUTOMATIC

Cafea măcinată, monodoze de cafea... puteți alege!
Acest espressor cu presiune de 15 bari vă oferă posibilitatea de a alege între cafeaua măcinată și monodozele de cafea (compatibilitate cu orice tip de monodoză).
Cafeaua dumneavoastră va fi spumoasă și cremoasă.

Referință : ES640020

Documentație

Întrebări frecvente

Utilizaţi întotdeauna lapte rece (direct din frigider) şi foarte proaspăt. Toate tipurile de lapte formează spumă dacă sunt proaspete şi reci. Dacă utilizaţi lapte degresat, laptele degresat cu perioadă de valabilitate lungă oferă rezultate mai bune.

Asiguraţi-vă că recipientul pe care îl utilizaţi pentru a prepara spuma de lapte este, de asemenea, rece/răcit. Un recipient din inox sau din sticlă ajută la obţinerea celor mai bune rezultate.

Obţinerea spumei de lapte în 6 paşi:
• Utilizaţi un pahar de dimensiune potrivită şi umpleţi-l până la jumătate cu lapte rece.
• Introduceţi vârful duzei puţin sub suprafaţa laptelui.
• Deschideţi repede supapa de abur, o jumătate de rotaţie spre poziţia de deschidere completă.
• Mişcaţi paharul uşor în jos până auziţi un sâsâit distinctiv.
• Continuaţi să lăsaţi uşor în jos paharul (fără mişcări bruşte), asemenea unui ascensor, întinzând laptele spre partea superioară a paharului şi creând o spumă densă.
• Continuaţi să încălziţi laptele până când termometrul (dacă aveţi unul) se apropie de 60 °C. Închideţi supapa, scoateţi şi ştergeţi imediat duza pentru abur.
Acest lucru este posibil în funcţie de model – consultaţi manualul de utilizare.
Împingeţi cu un ac fin blocajul. Pentru a vă asigura că duza pentru abur rămâne întotdeauna curată după ce preparaţi un cappuccino, rotiţi pentru un moment butonul pentru abur în poziţia pentru abur pentru a elimina restul de lapte din duză (punând un recipient gol dedesubt pentru a colecta picăturile). Curăţaţi imedita duza pentru abur sau accesoriul pentru spumă cu o cârpă umedă.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Nu spălați accesoriile espressorului în mașina de spălat vase.
Goliți tava de picurare periodic și, după caz, curățați tava și sita cu apă și cu puțin detergent slab. Apoi clătiți-le și uscați-le.
Capul de fierbere, suportul de filtru și filtrul trebuie să fie curățate după fiecare utilizare. Curățați capul de fierbere cu o cârpă umedă și suportul de filtru și filtrul cu puțin detergent slab și apă. Clătiți-le şi uscați-le.
Tava de încălzire trebuie să fie păstrată în aceeași stare.
Urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a detartra aparatul, deoarece tehnicile diferă în funcție de modelul pe care îl dețineți.
Vă recomandăm să utilizați produsul de detartrare furnizat de producător.
Dacă, în medie, utilizați aparatul pentru 4 cești de cafea și dacă apa este dură, vă recomandăm să detartrați aparatul cel puțin o dată la 3 luni.
Dacă locuiți într-o zonă în care apa este foarte dură, este posibil să fie necesar să detartrați produsul mai des.
Verificați dacă utilizați lapte foarte proaspăt și rece. Verificați dacă duza pentru abur și accesoriul pentru spumă nu sunt înfundate.
Acest fenomen poate fi cauzat de o serie de factori:
• Nu este apă în rezervor; umpleţi rezervorul;
• Rezervorul nu este montat corect; apăsaţi cu fermitate pe rezervor;
• Filtrul este blocat; cafeaua măcinată este prea fină. Curăţaţi suportul filtrului şi încercaţi o cafea măcinată mai puţin fin;
• Pompa nu este amorsată; consultaţi instrucţiunile cu privire la modul de amorsare a acesteia;
• Aparatul a acumulat depuneri de calcar; îndepărtaţi calcarul;
• Cartuşul filtrului Claris a fost schimbat, dar nu a fost amorsat; consultaţi instrucţiunile cu privire la modul de amorsare a acestuia.
Aparatul va reporni automat după restabilirea alimentării cu curent și va fi gata de utilizare pentru un ciclu nou.
Asigurați-vă că tăvița de picurare nu s-a revărsat și goliți-o, după caz.
Asigurați-vă că tăvița de picurare este poziționată corect.
Asigurați-vă că duza de abur nu este blocată.
După ce opriți aparatul și îl lăsați să se răcească: curățați și destupați toate orificiile duzei cu ajutorul acului furnizat, după caz.
Destupați orificiul conductei de suport a duzei de abur cu ajutorul unui ac.
Îndepărtați cartușul Claris.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Boabele Arabica dau cel mai bun gust și au, în mod natural, un conținut scăzut de cofeină. Încercați mai multe soiuri, amestecuri și grade de prăjire pentru a afla tipul care se potrivește cel mai bine gustului dumneavoastră. În general, cu cât cafeaua este prăjită mai bine, cu atât tăria cafelei este mai mare. Prăjirea ușoară scoate în evidență o întreagă gamă de arome și are ca rezultat o cafea ușoară și foarte aromată – cafeaua unui adevărat cunoscător! Cafelele extraordinare trebuie să fie întotdeauna prăjite moderat pentru a scoate în evidență adevărata lor bogăție, subtilitate și complexitate. Evitați boabele foarte prăjite, deoarece acestea tind să fie mai uleioase și pot înfunda cafetierele. De asemenea, verificați să nu existe pietricele amestecate cu boabele, deoarece acestea ar putea defecta aparatul. Nu utilizați niciodată cafea instant sau măcinată.
Dovada unui espresso adevărat este spuma creată de presiunea din aparat în timpul preparării cafelei. Presiunea se măsoară în bari (de la 1,5 la 19), iar cu cât presiunea în bari este mai mare, cu atât spuma este mai bogată şi mai densă.
Păstraţi întotdeauna cafeaua măcinată într-un recipient etanş sau sigilaţi pachetul cu un clips pentru pungi. Păstraţi recipientul în frigider pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat.
Un espresso are o aromă mai puternică decât o cafea „normală”.
De fapt, un espresso se deosebește prin aroma sa bogată și spuma cremoasă.
Pentru a obține un astfel de espresso, presiunea trebuie să fie de 15 bar (pe care o obțin numai espressoarele), apa trebuie să fie încălzită la 90-92°C, iar cafeaua trebuie să fie măcinată fin și măsurată (7 g pe ceașcă).
Macinare medie spre fina (dar nu prea fina). Puteti cere de asemenea "macinare pentru espresso".
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
În cazul în care credeți că lipsește o componentă, contactați Centrul de servicii pentru clienți și vă vom ajuta să găsiți o soluție potrivită.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.